Jonas Knutsson
Anders Persson
Petrichor

Jonas Knutsson - saxofoner
Anders Persson - piano, keys

Rafael Sida - slagverk
Clas Lassbo- kontrabas
Terje Sundby - trummor

Efter många år av musikaliska samarbeten föddes idén att den här gången låta saxofonisten skapa melodierna och pianisten harmonierna. När sedan arrangemangen kom på plats resulterade detta i en musikalisk hybrid som upphovsmännen först inte kunde etikettera. Den har med jazz att göra men är garnerad med små marsipanrosor från Jämtland.
När ångorna från laboratorieförsöket lagt sig sa de i mun på varandra:
”Detta är ett nytt grundämne. Vi döper det till Oscar Peterson-Berger.”
Vi hoppas att ’Petrichor’ ska landa mjukt i era öron. 

Saxofonisten Jonas Knutsson har både en nationell och internationell verksamhet inom flera genrer som folkmusiker, jazzmusiker, kompositör och pedagog. Som upptäcktsresande i musikens värld har Jonas Knutsson med stark drivkraft samarbetat med allt från skandinaviska folksångare och fiolspelmän till sydindiska musiker och internationellt kända jazzinterpreter. Han har belönats med utmärkelser som Jan Johansson-stipendiet 2019 och Grammis för Årets folkmusik 2020. 

Alltsedan Anders Perssons första albumproduktioner i mitten av 80-talet har han förgyllt
  det svenska musiklivet med sitt melodiska pianospel, intrikata harmonik och lyskraftiga kompositioner. Samarbeterna har varit många både nationellt och internationellt. Palle Danielsson, Stina Nordenstam, Toots Thielemans, Jim Beard, Lina Nyberg m.fl. Han har bl.a. belönats med stipendium från Charles o Laila Gavatins stiftelse för Jazzmusik samt hedersgäst vid Umeå Jazzfestival 2019.


Foto: Gustav Karlsson Frost